Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγγραφείς
Κατηγορίες
eupolita 2020
Πληροφορίες
Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
Ώρες Λειτουργείας
Κανάλι YouTube
Facebook
ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ » ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ - ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Περιγραφή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ - ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ [9789605226749]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ - ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ - ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ - ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ [9789605226749]

 

Παρουσίαση

Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή του Έλληνα, που αναρωτιέται τί πρέπει να κάνει, πώς πρέπει να αντιδράσει, πώς να αντέξει τα τεκταινόμενα στον Ελληνισμό. Τον Ελληνισμό που βάλλεται πανταχόθεν, εντός και εκτός συνόρων και από ξένους και από κατ' όνομα Έλληνες. Τον Ελληνισμό που στο διάβα των αιώνων πέρασε από χίλια μύρια κύματα, από στιγμές δόξης και παρακμής, μεγαλουργίας και υπομονής κατά την διάρκεια κατοχής της χώρας από ξένους και αλλοθρήσκους. Άντεξε όμως και θα αντέξει ως την συντέλεια του κόσμου. Δεν γίνεται αλλιώς. Η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας το αποδεικνύει.
Μια τέτοια φάση παρακμής διανύουμε και τώρα. Στο χέρι μας είναι να αντέξουμε και, να προχωρήσουμε στην αναγέννηση του Φοίνικα από τις στάχτες του. Μια τέτοια στιγμή, λοιπόν, έρχεται μια δολοφονία ενός ήρωα Έλληνα, από την αλβανική αστυνομία, για να σημάνει η καμπάνα της αφύπνισης. Το "δεν πάει άλλο πια", το "ως εδώ και μη παρέκει", πηγάζει αυθόρμητα από κάθε Ελληνική ψυχή, απανταχού της οικουμένης.
Δεν ξεχνιούνται οι ήρωες της Ελλάδος. Τους θυμούνται αυτοί που πρέπει να τους θυμούνται, τους τιμούν εκείνοι που πρέπει. Συγκινούν τις καρδιές τους, τους προβάλουν ως πρότυπα στα παιδιά τους, δεν ξεχνιούνται όσον και όσοι κι αν καταβάλουν συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες για το αντίθετο.
Θέλοντας να βάλουμε ένα λιθαράκι για την διατήρηση αυτής της μνήμης, την ανεύρεση της αλήθειας, αντιστεκόμενοι στο ξεθώριασμα των εντυπώσεων και των γεγονότων, γίνεται αυτή η προσπάθεια καταγραφής των γεγονότων της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Ιωάννου Κατσίφα, που έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Τυχαία άραγε η ημερομηνία; Τυχαία η μεθόδευση εξόντωσής του; Το ποιοι έδωσαν την εντολή της δολοφονίας του είναι πασίγνωστο: Αυτοί που τρέμουν τους Έλληνες. Τρέμουν αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει ο πραγματικός Έλληνας.
Με την ιδέα, ευλογία και παρότρυνση, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου "Οι φίλοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Εθνομάρτυρος", προσεγγίζουμε το ως άνω θέμα, με ευλάβεια στο παλληκάρι μας και τιμή στη μνήμη του. Για το καλό της ελληνορθόδοξης πίστης μας και της πατρίδος μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Απόσπασμα Πρακτικού: Συνεδρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου
Συντομογραφίες
Πρόλογος: Ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας
Εισαγωγικό σημείωμα: Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και οι Βορειοηπειρώτες
Ο τόπος καταγωγής του ήρωα, το Βουλιαράτι Δροπόλεως
Ετυμολογία του ονόματος του χωριού
Τοποθεσία του χωριού
Κλίμα
Παράδοση
Καταγόμενοι από το Βουλιαράτι
Βιβλιογραφία
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι. ΚΑΤΣΙΦΑ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΡΑ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ-ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ

Τιμή: 15,90€ 

<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Επιπλέον Εξυπηρέτηση
Banner Δεξί 6
YouTube
Facebook
SSL Certificates