Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγγραφείς
Κατηγορίες
katsifas
Πληροφορίες
Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
Ώρες Λειτουργείας
Κανάλι YouTube
Facebook
ΙΣΤΟΡΙΑ » ΚΑΤΟΧΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ 1918-1949 » 1944 Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Περιγραφή

1944 Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ [9789605225414]
1944 Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ [9789605225414]

 1944 Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ

Παρουσίαση

Η μάχη του Συντάγματος Χωροφυλακής Αθηνών (Μακρυγιάννη) εναντίον της ερυθράς συνωμοσίας αναμφισβητήτως αποτελεί έναν ιστορικόν σταθμόν εις την ζωήν της νεωτέρας Ελλάδος. Αι δυνάμεις του σκότους, της βίας και της βαρβαρότητος επωφελούμεναι της δημιουργηθείσης ανωμάλου καταστάσεως κατά τας πρώτας ημέρας μετά την Αρχήν και να επιβάλλουν το Κράτος του τρόμου και της τυραννίας. Ολόκληρος η Ελλάς, με την Πρωτεύουσάν της, πλην ελαχίστου μέρους αυτής, εις το κέντρον των Αθηνών, είχεν περιέλθει εις χείρας των στασιαστών του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ.
Εις την πολιορκημένην συνοικίαν Μακρυγιάννη ήδρευεν εντός πεπαλαιωμένων στρατώνων το Σύνταγμα Χωρ/κής Αθηνών, που επετέλει την τελευταίαν νησίδα αντιστάσεως της Ελληνικής Πρωτευούσης. Εναντίον του Συντάγματος τούτου εξαπελύθησαν αι σφοδρότεροι επιθέσεις των ενόπλων κομμουνιστών δια την κατάληψίν του, πράγμα το οποίον εάν επετύγχανεν θα είχεν ως άμεσον συνέχειαν την υποδούλωσιν της χώρας εις αυτούς, δεδομένου ότι, ουδεμία άλλη υπολογίσιμος εστία αντιστάσεως υπήρχεν εντός των Αθηνών. Δικαίως όθεν η μάχη αύτη εχαρακτηρίσθη ως "Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" η οποία πράγματι έσωσε την Ελλάδα και τον πολιτισμόν της.
Λόγω της εξαιρετικής σημασίας την οποίαν ενέχει η μάχη αύτη του Συντάγματος Χωροφυλακής, τόσον ο ημερήσιος όσον και ο περιοδικός τύπος κατ' επανάληψιν ησχολήθησαν με το θέμα τούτο και εδημοσίευσαν διαφόρους περιγραφάς του σκληρού αγώνος που έλαβε χώραν κατά τας αιματηράς εκείνας ημέρας του Δεκεμβρίου 1944. Εν τούτοις, καίτοι παρήλθον έκτοτε πέντε ολόκληρα έτη, ο Ελληνικός Λαός δεν κατέστη δυνατόν να λάβη γνώσιν της αυθεντικής περιγραφής και των πραγματικών συνθηκών υπό τας οποίας εδόθησαν αι μάχαι του Συντάγματος λόγω του μεσολαβήσαντος συμμοριακού πολέμου.
Ήδη επιθυμών να φέρω εις το φως της δημοσιότητος βάσει επισήμων στοιχείων τα δραματικά γεγονότα που συνθέτουν την "εποποιίαν του Μακρυγιάννη" προβαίνω εις την έκδοσιν του ανά χείρας βιβλίου με την πεποίθησιν, ότι το έργον μου τούτο θα αποτελέσει δια τον ιστορικόν του μέλλοντος σημαντικόν βοήθημα δια την συγγραφήν της ιστορίας της μεταπολεμικής Ελλάδος. (Γ. ΣΑΜΟΥΗΛ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN13 9789605225414
Εκδότης ΠΕΛΑΣΓΟΣ
Χρονολογία Έκδοσης Μάιος 2018 ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 
Αριθμός σελίδων 184
Διαστάσεις 24x17

Τιμή: 15,90€ 

<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Επιπλέον Εξυπηρέτηση
Banner Δεξί 6
YouTube
Facebook
SSL Certificates