Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγγραφείς
Κατηγορίες
eupolita 2020
Πληροφορίες
Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
Ώρες Λειτουργείας
Κανάλι YouTube
Facebook
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ » Εισαγωγή στη Θεωρία του Πολέμου και της Στρατηγικής

Περιγραφή

Εισαγωγή στη Θεωρία του Πολέμου και της Στρατηγικής [978-960-93-4373-2]
Εισαγωγή στη Θεωρία του Πολέμου και της Στρατηγικής [978-960-93-4373-2]

 

Εισαγωγή στη Θεωρία του Πολέμου και της Στρατηγικής
 
Του Μαυρόπουλου Παναγιώτη
 
 
            Ο πόλεμος είναι μια απολύτως πολιτική πράξη και η προσφυγή κάποιου διεθνούς δρώντος σ’αυτόν αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο, ως τελευταίο μέσο επίλυσης αναφυομένων διαφορών μεταξύ πολιτικών οντοτήτων, κυβερνητικών ή μη.
            Η στρατηγική, ως υποσύνολο του πολέμου και η γέφυρα μεταξύ της πολιτικής και των στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι μια έννοια εγγενώς στρατιωτική. Παρόλα αυτά σήμερα έχει αποκτήσει μια ευρύτερη διάσταση η οποία καλύπτει πολλές πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητος. Η κατανόησή της είναι μια δύσκολη υπόθεση. Μέρος του προβλήματος αποτελεί το γεγονός ότι η αντίληψή μας γι’ αυτήν έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών, από την εποχή του Κλαούζεβιτς μέχρι σήμερα.
            Ο συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου φιλοδοξεί όπως το πόνημά του αποτελέσει σημείο αναφοράς, του οποίου η μελέτη θα συμβάλει στην κατανόηση των βασικών εννοιών του πολέμου και της στρατηγικής, και του γενικότερου πλαισίου εντός του οποίου σχεδιάζονται και διεξάγονται. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να αποτελέσει το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να οικοδομηθεί η μελλοντική γνώση που θα αποκτηθεί από τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Ο αναγνώστης παραπέμπεται σε μια πληρώρα βιβλίων και άρθρων τα οποία αποτελούν το απαύγασμα της διεθνούς στρατιωτικής ανθολογίας, μέσω της μελέτης της οποίας του δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνει σε διάφορα θέματα της επιστήμης και τέχνης του πολέμου και τελικά να διαμορφώσει τις δικές του αντίστοιχες απόψεις.
 
            Είναι σαφές ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ποτέ ως αυτοσκοπός, αλλά ως όργανο της πολιτικής· σε αντίθετη περίπτωση ολόκληρη η ιστορία του πολέμου θα μας διέψευδε.
 
                                                                                    Carl von Clausewitz, 1832
 

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τιμή: 19,41€  16,96€ 

<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Επιπλέον Εξυπηρέτηση
Banner Δεξί 6
YouTube
Facebook
SSL Certificates