Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγγραφείς
Κατηγορίες
ΕΝΟΧΟΙ
Πληροφορίες
Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
Ώρες Λειτουργείας
Κανάλι YouTube
Facebook
(1-6-13) Tο βιβλίο του Τάση Κρέσπη «Το Χρέος»
 

 

Ένα ιστορικό βιβλίο -ταξίδι στα γεγονότα της δεκαετίας του '40

Παρουσιάστηκε το Σάββατο (1-6-2013) στον Πύργο το βιβλίο του Τάση Κρέσπη «Το Χρέος»

Μέσα σε κλίμα έντονα φορτισμένο από τις μνήμες των γεγονότων που κυριάρχησαν στην Ελλάδα και την Ηλεία κατά την περίοδο 1940-1949 και τα οποία περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων «Πελασγός» με τίτλο Το Χρέος» και συγγραφέα τον Τάση Κρέσπη.

Πρόκειται , όπως αναφέρθηκε και από τους ομιλητές στην εκδήλωση, για μία προσωπική μαρτυρία του συγγραφέα με κεντρικό άξονα την δραματική ιστορία της οικογένειας του, από την οποία στο διάστημα 1943-1944 εξοντώθηκαν τα 6 από τα 8 μέλη. Μαζί με τα στοιχεία που παρέχει το βιβλίο, προσφέρει στον αναγνώστη ως βιβλιογραφική τεκμηρίωση μία εικόνα των δραματικών περιστατικών, μέσα από ντοκουμέντα του Τύπου και του φωτογραφικού φακού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής και της μεταπολεμικής ταραγμένης περιόδου (και τα οποία πλαισιώνουν και συμπληρώνουν την ιστορική αφήγηση).

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Ιόνιον» στον Πύργο, προλόγισε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος της Εθνικής Δράσης Ηλείας κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ενώ σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των φίλων του συγγραφέα απηύθυνε ο κ. Σπύρος Βλασσόπουλος.

Στην συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του εκδότη κ. Ιωάννη Γιαννάκενα, ενώ για το χρονικό των γεγονότων μέσα στο οποίο εντάσσεται και το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Κώστας Κρέσπης, επιμελητής της έκδοσης του βιβλίου, που μίλησε για τον πατέρα του και συγγραφέα Αναστάσιο Κρέσπη, που ήταν παρών και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των δεκάδων παρευρισκομένων και ευχαρίστησε από την μεριά του τους διοργανωτές για την εκδήλωση που ετοίμασαν προς τιμήν του.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις Πελασγός του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα και η Εθνική Δράση Ηλείας, με την στήριξη του κ. Αποστόλου Καπνίση και του ξενοδοχείου «Ιόνιον», ενώ στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για τα περιεχόμενα του βιβλίου.

Το παρών στην εκδήλωση, πέραν από τον συγγραφέα κ. Αναστάσιο Κρέσπη και την σύζυγό του Θεοδώρα, έδωσαν ο π. Ιωάννης Δέδες εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Ηλείας της ΝΔ κ. Γεώργιος Χήνος, ο τ. Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος, ο τ. Βουλευτής κ. Νικ. Κρέσπης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Δημήτριος Μιχόπουλος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, η Σχολ. Σύμβουλος κ. Χαραλαμπία Ρόρρη, εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» η κ. Μαίρη Μιχαλακοπούλου, ο τ. Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανηλειακού κ. Φάνης Παπαδόπουλος, ο τ. Δημ. Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Βασίλειος Μιχαλακόπουλος κ. ά.

 


Επιστροφή
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Επιπλέον Εξυπηρέτηση
Banner Δεξί 6
YouTube
Facebook
SSL Certificates